Akárhogy is fáj...

... véget ért a nyár

Akárhogy is fáj...

Ezzel a kérlelhetetlen ténnyel kapcsolatban három dolgot tehetünk: elkezdünk szomorkodni rajta, vagy figyelmen kívül hagyjuk...

Én a még fel nem sorolt harmadikra szavaznék: kovácsoljunk erényt belőle!

Lezárult egy rövid szakasza az életünknek. Három hónap, a legtöbbünk számára tele élménnyel.

Osszuk meg egymással, és közben végezzünk el egy írói gyakorlatot!

Akinek kedve van hozzá, írjon egy egész rövid kis novellát az egyik nyári élményével kapcsolatban, és mi változtatás nélkül megjelentetjük a mához két hétre, tehát 2015. szeptember 30-áig beküldött, maximum egy gépelt oldal hosszú írásokat.

Nézzünk úgy közösen a mögöttünk lévő szünidőre, vakációra, nyaralásra, stb-kre, mint egy igazi profi: élménytárként, amiből táplálkozni lehet!

Ezt követően a regenyiras.net olvasói szavazhatnak a beküldött művekre, és a győztes megkapja tőlünk ajándékba az októberben megjelenő, „Írni, és nem elakadni” munkacímű kiskönyvem.

Van kedved egy ilyenhez?

A hozzászólások közt jelezd!


FONTOS FRISSÍTÉS: 2015. 09. 19. - Szecsődi M. László

A bemelegítő, „tanévkezdő” feladatnak szánt gyakorlat önálló pályázattá nőtte ki magát...

Számos levelet kaptunk, amiben az olvasóink pályázatként hivatkoztak a feladatra, és ennek megfelelő kérdéseket is kaptunk vele kapcsolatban. Nem állunk ellen a dolognak – legyen hát pályázat!... És akkor itt jöjjenek a részvételi feltételek...

„Nyár 2015” – pályázat

Írj egy egész rövid kis novellát az egyik nyári élményeddel kapcsolatban, és mi – a jóízlés határain belül – változtatás nélkül megjelentetjük!

  • Terjedelem: egy gépelt oldal (2-3.000 karakter)
  • Formátum: OpenDocument Text (.odt) vagy Word (.doc; .docx)
  • Pályázatok száma: egy pályázó maximum 3 írásával pályázhat – hiszen a nyár 3 hónapos :)
  • Beküldési határidő: 2015. szeptember 30.
  • Nyeremény: Barnóczky Ákos „Írni, és nem elakadni” munkacímű kiskönyve
  • A pályáműve(ke)t erre a címre küldd: nyar2015@regenyiras.net
  • Fontos, hogy a csatolt pályáműve(ke)t arról a címről küldd, amivel az oldalunkon regisztráltál (l. alább) – és a biztonság kedvéért, írd meg a felhasználói neved is. Ez utóbbi, természetesen különbözhet az írói (ál)nevedtől.

A beküldött írásokat a regenyiras.net oldalon jelentetjük meg: minden egyes írás önálló oldalt kap. (A szerkesztő fenntartja a jogot, hogy a jóízlést sértő írásokat ne közölje, és a szerzői jogokat sértő tartalmakat törölje.)

A beérkezett novellákat csak a beküldési határidő letelte után, egyszerre publikáljuk, így a korábban beküldött művek nem szereznek behozhatatlan előnyt az olvasói szavazáson, bár a gyorsaság mindenképpen előnyt jelent.

Az olvasói szavazás menetét szintén csak a beküldési határidő letelte után közöljük, hogy elkerülhessük a visszaéléseket.

A megjelenítés egyetlen technikai feltétele, hogy rendelkezz a regenyiras.net oldalon egy felhasználói profillal (regisztrációval). Ha még nem rendelkezel ilyennel, ezen a címen tudsz létrehozni magadnak egyet: http://regenyiras.net/user/register.

A megjelent írásod a profiloddal össze lesz kapcsolva, így olvasóid jobban megismerhetnek téged. Célszerű ezért a profilodat rendbe tenni: jó profilképet feltenni, helyesírási hibákat javítani stb. ...

 

Hozzászólások

Milyen e-mail címre kell elküldeni?

A pályázati anyagokat a nyar2015@regenyiras.net címre kell majd küldeni...
Egy pályázó legfeljebb 3 db írást küldhet be...
A pontos pályázati kiírást hamarosan kiküldjük – addig kérem, technikai okokból ne küldd őket...

Sziasztok Mesterek!
Amiről írnék nyáron történt, de nem igazán az a vidám nyaralós élmény, ám számomra feledhetetlen. Remélem, sikerül egy oldalon kiteljesítenem a mondandómat...
Tehát: I'm in game!
Kérdés: Várnom kell a startjelre, vagy küldhetem, amikor kidajkáltam?

Üdvözlet Mindenkinek!

Ez most jól jött, mivel halogattam, és nem készültem el a másik novellával. Először volt furdalás a lelkiismeretemtől, de lecsaptam. Majd elkészül, én tehetek róla, hogy nem kezdtem el időben. El van a gépen egy ideig, majd gondoltam. S ami az igazság, hogy hálás vagyok Nektek Mesterek, mert van egy háromnegyed rész novellám, még befejezés, dajkálgatás (ezt szeretem használni Istvántól vettem).

A majd meg jött Szecső levélkéje, aminek örültem. S akkor most ismét a fejtörés. De talán egy oldalt csak összehozok.

Hova kell küldeni?

Nagyon szőke nős kérdés volt.

A pályázati anyagokat a nyar2015@regenyiras.net címre lehet majd küldeni...
A következő levélben kiküldjük a pontos pályázati kiírást – addig légyszí', technikai okokból ne küldd őket...

Igen, várj egy kicsit a startjelre...

Hi everybody! :)

Én az egyik táboromról irnák mely szörnyűséggel végződött. Nem nagyon vidám, inkább sírós. Tehát: Küldök majd ;)
Kérdés: Az egy gépelt oldal az mennyi is? Mert ahogy én gondolom az kb. annyi mint egy könyvnek az oldala.. De remélem hogy kb egy fejezetnyi is lehetne...
Thx
Marcoca

„Terjedelem: egy gépelt oldal (2-3.000 karakter)” – a zárójeles részben a segítség...

Sziasztok!
Igazán nem értetlenkedni akarok, de nekem kb. 4000 karakterre jött ki egy gépelt oldal, a megszokott 12-es betűmérettel, szóközökkel, másfeles sortávolsággal. Most akkor ki leszek rúgva? :-(

Ja? Az oldal mérete klasszikus A/4 (21x29,7), margó 2,5.

Ha a fenti számokhoz a mértékegység cm, akkor jó... :)

Nem. Nem leszel kirúgva...

A megadott karakterszám csak közelítő érték...

A 12-es betűméret a betű magasságára vonatkozik. A karakter szélessége betűtípusonként más és más...

Köszi! Most belelkesültem, és írok még egyet! :)

Sziasztok!
Benne vagyok!
Üdv: SteelDog

Én maradtam le a jó hírről, vagy még nem lehet küldeni a pályázatokat?

Ha ebből a kettőből lehet választani, akkor te maradtál le a jó hírről – hiszen a pályázatokat lehet küldeni... – ahogy fent is szerepel – egészen 2015 szeptember 30-ig, ami épp ma van... És éjfélig még van idő...

Végre egy pályázat amiről nem maradtam le. Igaz csak egy írásocskával jelentkeztem. Most már arra várok, hogy mi lesz a további sorsa.
Egyébként meg kell jegyezzem, hogy a nyáron nem sokszor néztem az oldalt, és megváltozott a színe. Egy kicsit elsápadt:) Elsőre le is csuktam gyorsan, hogy nem ezt akartam felnyitni. Aztán még négyszer, mire rájöttem, hogy jó helyen járok. Egyébként nem rossz ez így, sokkal komolyabb és profizmust keltőbb, letisztult és minimalista, de elvesztette a családias, baráti hangulatát. Persze valamit valamiért. Minden esetre sokkal divatosabb a fehér honlap. :) És várom hová fejlődik.

Mit lehet tudni az értékelés menetéről?

Sziasztok!
Most akkor mi is van ezzel a pályázattal???? Nagyon elültek a dolgok. Egyáltalán lesz ebből valami? Légyszi Szecső, valamit jelezzél... :D

Szia Yamama!

Igen, lesz...

Nem szándékosan, de jó okkal tűntünk el...

Részletek hamarosan, a heti (h)írmondóban (e-mailben)...

Szia Szecső! Lassan véget ér a karácsonyi kisregény-pályázattal kapcsolatos őrület. Megtartották a könyvbemutatót, amin sajnálattal nyugtáztam, hogy sem te, sem a Barnóczky Ákos nem vettetek részt. Pedig szívesen beszélgettem volna veletek. A nyári pályázattal kapcsolatban, azonban semmi újabb hír... :( a tisztesség úgy kívánná, hogyha már határidőre kértétek a pályázatokat, az értékelésnek is legyen határideje. A hamarosan, mindjárt nem egy kielégítő időpont. Vagy ha mást nem, akkor legalább annyit írjatok, hogy nincs időtök foglalkozni vele, nem érdekel bennetek, hagyjátok az egészet... nem dühös vagyok, csak elkeseredett, mert az gondoltam, ti legalább komolyan gondoljátok... persze, ha a családnak süttök mézeskalácsot, akkor megbocsátok... :-)
Szép ünnepeket!

Szia Yamaha!

Pont ezért jöttem fel az oldalra, gondolva arra, hogy talán volt valaki oly bátor, és megszólította valamelyik mestert. S ahogy látom volt. Nem vagyok türelmetlen, csak nemigen értem a dolgokat. Valahogy úgy ahogy Te is megfogalmazod, ha nekünk van határidő, akkor?

Még nem is lehetek dühös, mert nem küldtem a karácsonyira, csak egy egyoldalasat, de ha a karácsonyival sincsen semmi, akkor mi is lenne a nyári élmény egy oldalas szösszenetekkel, hogy majd hozzá lesz kapcsolva az oldalunkhoz, és mindenki nézze át az oldalát stb... bla, bla.
Hallgatnak, és semmi új levélke sem jön. Múltkor jött egy talán egy hónapja, hogy készül valami, de én nem tudom mit készítenek ilyen hosszan, csak nem egy új Univerzumot?
Mert akkor megértem, az valóban időbe telik, már ha ez emberi mértékkel mérhető.
Jaaa, volt még egy asszem, egy levél a Jézuskának, azt sem írtam.
De igazából nem is akartam volna olyasmit írni ami már lassan közhely lesz.
Mit szeretnék, és mit köszönök. Inkább mást írnék a Jézuskának.

Kedves Jézuska!

Közelgő születésnapod alkalmából kívánok sok boldogságot.

Szeretettel a Földről:
2015.12.18. B. Fór Andrea

Szia Yamaha!

Csak úgy beköszöntél?

Remélem mindenkinél jól teltek az ünnepek, én nekiláttam egy egészségesebb életvitel alapjait letenni. Tehát ez azt jelenti, hogy igyekszem összeszedni azt, hogy mit eszem, és mit nem eszem meg. Egyenlőre azt ami a hűtőszekrényben van, tehát a megvalósítás az fejben van, meg a lelkemben, de gyakorlati oldalon a gyümölcsfogyasztásom lett beiktatva.
Írni írok, de mostanában a közösségi oldalakon, egy bizonyos csoportban, egy bizonyos témakörben. Van, hogy csak megosztok egy-egy született író igen velős írásából épp annyit amire szükség van, de én is hosszabb-rövidebb hozzászólásokkal. Ha késztetésem van, és ez gondolatilag is megnyilvánul, akkor természetesen saját gondolataimat szintén megfogalmazva megosztom, egy ehhez a témához illő fotóval. Mert ugye vizuálisak is lettünk.
Az írás most olyan állóvizes dolog lett, nincs motiváció, mindenki hallgat, és nekem meg itt a gépen porosodik az a novellám amit még nem fejeztem be, és ezért nem lett elküldve. Majd leporolgatom, és előszedem 2016-ban.
Addig a gondolataimat porolgatom, és körülnézek, hova is lehet pályázatot küldeni. Már ilyen betűkből, meg szavakból összeálló normális gondolatokra értem, amiből egy kis történet lesz. :D
Korán van, és szeretek korán kelni nyáron amikor a Nap is korán kel, de most a tyúkokkal feküdtem, és persze még előbb ébredtem. Ez már lehet korral is jár, meg azzal, hogy a fiam ilyen éjjeli-hajnali munkamenetben van.
Na Ő nem akar író lenni, semmi késztetése sincsen az írásra. Neki jó ideje az a legnagyobb "cél itt e földi létben, hogy ember maradjon" , és megy 12 órás műszakba. A szerelme pedig szintén de a leányka 6 órás munkát kapott, fantasztikus fizetésér. Ez a honorárium amit a munkájukért kapnak kifejezetten arra alkalmas, hogy éhen ne haljanak, de eszük ágába se legyen családot alapítani egyenlőre. Tehát mindenképpen hálásak lehetnek, mert gondolkodásra sarkallja Őket.
Én meg vagy megyek vagy nem megyek, én már annyit dolgoztam ...már rendes munkahelyen, hogy nekem ebből nagyon elegem van. Felvenni a munkaálarcot, és lassan ha leveszem akkor is úgy fogok kinézni.

UMedve azt írja, hogy mindenki írni akar, és mert, hogy a Lidl, meg a pénztáras verzió. Biztosan vannak ilyenek is, de azok nem azért szeretnének írni, mert nem ülnek be a pénztárba dolgozni, hanem azért mert késztetésük van erre, és mertek gondolni egy nagyot, hogy talán.
Amúgy pedig nem tudhatod, hogy amikor a pénztárból hazamegy, leül e írni valamit. Már ha van honnan hazamenni, és van hova hazamenni.
Szeretem amikor kritizálást hallok, olvasok. Most csak épp nem az volt odaírva, hogy bezzeg a mai fiatalok. Nos én egyáltalán nem lennék a mai fiatalok helyében, de még a sajátoméba is igyekszem összekapni magamat.
Már nem kell azon aggódnom, hogy mit eszik a gyerek, hogy megint kinőtte a cipőjét, és mi a fenéből vegyek. Sajnos bizony most vannak családok Mo.-on, akik nagyon szűkösen élnek, és nagyon szerény körülmények között.
S most itt nem kifejezetten azokra gondolok, kiket láthatunk a tv-be, hanem egy új fogalom alakult ki "dolgozói szegénység". Igyekszem politikamentes lenni, de nem egyszerű, mivel ezt az egészet az elmúlt évek Mo.-i gazdaságpolitikája generálta.
Sza*ügy úgy rosszul élni, hogy még meg is kell dolgoznod érte!
Na ez ma a trendi!
A másik trendi amikor "kő"-gazdagok anyagilag, agyuk az van, de benne. Jaj ne, ne is próbálj belenézni, vagy látni! Mert elszörnyedsz.
Akkor van az intellektuális "elit", akinek van a bankba (ha jó bankot választott), és normálisan meg tud élni.
Most akkor mi is van?
Írjon az aki akar, és késztetése van erre, és ha ki tudja adni, vagy adatni azt tegye meg. Igen is egészséges irigység elfog, amikor valakinek a könyve megjelenik, és az enyém még várat magára. De ezt az egészséges inkább vágyódást, hogy az én szellemi termékem, és nevem legyen ott a könyvön inkább ösztönzőnek veszem.
Na megyek, mert már reggel hat óra, lassan a Nap is kel fel.

Helló Mindenkinek :)

Akárhogy is fáj …. véget ért a nyár ….. ismét. Maholnap kezdődik az iskola …. ismét.
Nem szeretnék türelmetlennek tűnni senki szemében, de most, alig tizenegy és fél hónappal a pályázat meghirdetése után érdekelne, lesz-e valaha továbblépés az ügyben, vagy csak könyveljük el, ez is a lecsóba ment?

Várom válaszotok további türelemmel: Daena :)

könyvírás